webdesignAz oldal alján található kapcsolat gombra kattintva, űrlapunk segítségével elküldheti honlapjának témáját és elképzeléseit. Az elküldött információk alapján 2 napon belül ingyen elkészítjük honlapjának látványtervét és elküldjük az Ön email címére.

Ugye ön sem szívesen nyitna üzletet egy eldugott kis utcában, ahol senki sem jár?

A honlapkészítés hatalmas átalakuláson ment keresztül az elmúlt években. Amikor egy évtizede elkezdtünk weboldalak fejleszteni, még sokkal fontosabb volt a design, és kevesebbet adtak a tartalomra. A keresők is gyerekcipőben jártak még. Napjainkban, ha valakit érdekel egy termék vagy szolgáltatás, beírja a keresőbe, és az első 10-20 találat közül válogat. Ezért is fontos, hogy a cége a 90% feletti népszerűséggel rendelkező Google első 20 találatában szerepeljen. Mert ha nem, az olyan, mintha egy eldugott mellékutcában nyitna üzletet, és ölbe tett kézzel várná, hogy az ügyfelek maguktól megtalálják.

Szia Zsolt!

Köszönöm szépen, szuper lett a honlap! Rengeteg ügyfél jön a keresőből, mert a környéken az autóüveg szóra az első találatok között dobja ki a Google a weboldalt, pedig nagyon erős a konkurencia és rengeteget költenek keresőoptimalizálásra. Köszönöm még egyszer és folytassuk az együttműködést.

Üdvözlettel: Szeness Zoltán
pilisautouveg.hu

Milyen egy jó honlap, mit jelent a minőségi, keresőbarát weboldal készítés?

•    a designja szép és áttekinthető
•    keresőbarát kialakítású
•    egyszerűen kezelhető
•    mobil eszközökre is optimalizált

A honlapkészítés során a design és a tartalom egyaránt fontos. Több mint 10 éves tapasztalattal a hátam mögött bátran állíthatom, hogy a feltűnő, villogó képek és szövegek csak elsőre figyelemfelkeltőek, hamar idegesítővé válnak, így hiába az értékes tartalom, a látogató pár másodperc múlva továbbáll. Egy honlapnak tehát áttekinthetőnek kell lenni; nem szabad, hogy a design elterelje a figyelmet a tartalomról.

Keresőbarát kialakítás

A legszebb design is hiába, ha a látogatók meg sem találják a honlapunkat; ezért van szükség a keresőbarát kialakításra és a megfelelő kulcsszósűrűségre. Azonban túlzásba sem szabad esni, hiszen a szövegek mégis csak embereknek szólnak, illetve a Google is egyre gyakrabban büntet érte, ha weboldal készítése során nem figyelünk a kulcsszavak sűrűségére és a keresőnek írjuk a honlapot, ahelyett, hogy az az olvasóknak szólna.

Egyszerű kezelhetőség

A honlapkészítés során leggyakrabban a WordPress tartalomkezelő-rendszert alkalmazzuk, melynek köszönhetően a megfelelő beállításokkal weblapja jó helyen szerepelhet a keresőkben, és akár saját maga is szerkesztheti. Ezzel akár több százezer forintot is megspórolhat, hiszen nincs szüksége külön keresőoptimalizálásra, és egy új webszerkesztő kollégát sem kell felvennie. A Wordhöz hasonló szerkesztői felület kezelése egyszerűen elsajátítható, a tartalom frissíthető, a már meglévő pedig módosítható. A szerkeszthető honlapok egyre szélesebb körben terjednek, mivel a folyamatos frissítésre szükség van, hiszen senki sem térne vissza egy olyan honlapra, ahol évek óta ugyanaz a tartalom olvasható.

407007Úgy érzem, hogy nagyon jól sikerült a honlap. Szép, tiszta, áttekinthető, könnyen kezelhető, mindent egyszerűen meg lehet találni benne és tükrözi az egyéniségemet is. Tökéletesen elégedett vagyok vele! …
Nagyon szépen halad a keresőoptimalizálás. kódexíró-ra már úgy látom az első helyen dobja ki a honlapot, de már a családfa festés-re és címerfestésre is első oldalon van a találati listán.

Szalai Katalin
www.kodexiro.hu

Vonzó tartalom

A honlap tartalmát érdemes szövegíró szakemberre bízni, hiszen annak elkészítésekor be kell tartani bizonyos szabályokat: a szövegnek egyszerre kell keresőbarátnak, olvasmányosnak és marketingszempontból is megfelelőnek lennie, hogy elnyerhesse és fenn is tarthassa a látogató érdeklődését. A honlapunkra és a kifelé mutató linkeknél pedig arra kell törekedni, hogy minőségi és releváns oldalról kapjuk őket, illetve ilyen oldalakra mutassanak.

Optimalizálás mobil eszközökre

Az okostelefonok és tabletek terjedése megállíthatatlan; egyre több ügyfél érkezik a honlapokra valamilyen mobil eszközről.  Ha egy cég nem tart lépést a kor kihívásaival, potenciális vásárlókat veszít. A már meglévő honlapok esetében is van megoldás: a régi honlapot érintetlenül hagyjuk, és elkészítjük annak okostelefonokra és tabletekre optimalizált változatát. Az új weblapok készítésénél még könnyebb a dolgunk: a reszponzív (responsive) webdesign segítségével egy olyan oldalt fejlesztünk, amely könnyen kezelhető asztali számítógépeken és mobil eszközökön egyaránt, és a designja is vonzó.

harmathkerbtKöszönöm, nagyon tetszik mind az asztali számítógépes, mind a mobilos honlap és nagyon sokan megtalálnak minket a kerti szerszámok, borászati kellékek szavakra és általában azokra a termékekre, amelyekkel kereskedünk. Ajánlottam az üzletfeleinknek is a munkátok.

www.harmathker.hu

 

Az alábbi cikkben részletesebben ismertetem a reszponzív design technikáját.

Baksa Zsolt
primahonlap.hu

Kapcsolat