A gazdasági válság miatt a kiskereskedelmi forgalom stagnál hazánkban, ugyanakkor az internetes kereskedelemmel foglalkozó cégek, a kedvezőtlen gazdasági viszonyok között is jól szerepeltek az elmúlt évben.

Milyen tényezők befolyásolták az internetes kereskedelem dinamikus fejlődését?

webshopBármilyen hihetetlen is, de a válság bizonyos szempontból elősegítette az online vásárlások számának növekedését, mivel árérzékenyebbé tette a vásárlókat. A mobil eszközök  és a különböző elektronikus fizető eszközök terjedése is hozzájárult ahhoz, hogy az internetes kereskedelemmel  foglalkozó cégek száma megtöbbszöröződött az elmúlt években. Egyre több cég kínálja honlapján termékeit, egyre több webáruház kínálatából válogathatunk az interneten.  Megközelítőleg 5-6 ezer magyar nyelvű webáruház érhető el az interneten és ezeknek körülbelül a 4/5-e aktív.
Nem csak az online kereskedelemmel foglalkozó cégek száma lett a többszöröse, de az összesített árbevételük is folyamatosan nő.
A  hazai online kiskereskedelmi forgalom már a múlt évben csaknem elérte a 180 milliárd forintot az idei évben pedig megközelíti, de lehet hogy meg is haladja a 200 milliárd forintot. Fontos kiemelni, hogy egyre többen vásárolnak okostelefonokról, tabletekről.

pandortex_logoEgyre nagyobb a webáruház forgalma. A keresőbarát kialakításnak és az árukereső oldalakon történő megjelenésnek köszönhetően érezhetően hétről-hétre nő a látogatók és vásárlók száma, a mobil változatnak köszönhetően pedig, a vásárlások 7 – 8%-a már okostelefonokról érkezik.
Barthal Sándor www.pandortex.eu

Béreljek webáruházat vagy inkább sajátot készítessek?

Sokan teszik fel a kérdést. Többen kerestek meg az elmúlt időszakban, hogy bérelt webáruházuk havi díja nagyon sok lett, ezért inkább sajátot készíttetnének.  A havi díj csábító lehetőségnek tűnik, de ha sok terméket töltünk fel bérelt webshopunkba, a bérleti díj nagyon megdrágulhat. Sajnos, ezeket a webáruházakat nem lehet átköltöztetni, a domain nevet (hacsak nincs sajátunk), nem lehet átirányítani, így az időközben esetleg jó helyezést elért kategóriánk, termékeink törlődnek a Google adatbázisából és jó időbe telik mire, újra megjelennek a találati listán és még több időbe, mire visszanyerik a találati listán elfoglalt korábbi helyezéseiket. Gyakran évek munkája veszhet el így. Ezek miatt én a saját webáruház készítését javaslom mindenkinek, saját domain névvel.

A webshop elkészítésének díja, megfelelő keresőoptimalizálással, az árukereső oldalakon történő megjelenéssel, hamar megtérül. Persze,  az egyik napról a másikra nem fogják maguktól megtalálni a vásárlók internetes boltunkat. Online marketing nélkül boltunk olyan, mintha egy eldugott kis utcában nyitnánk üzletet.

ahely_logoKöszönöm szépen, nagyon jól sikerült a webáruház és az ára a korábbi bérelt webshopunkhoz viszonyítva fél éven belül megtérül. Nagyon szép lett a design és egyszerű a könyvek feltöltése.
Kovács László www.ahely.hu

Mit kell tudnia egy webáruháznak?

 • Webáruházaink elérhető áron kínáljuk kisvállalkozóknak és egyéni vállalkozók számára is.
 • Webáruházaink egyedi designnal  és elrendezéssel, keresőbarát url-kel és a keresők (pl.Google) számára értékes információt hordozó meta tagekkel készülnek. Nem egy sablont árulunk, amit fel lehet telepíteni néhány óra alatt, aztán valószínű az úgynevezett „honlapkészítő” el is tűnik, mert ha módosítani kell valamit nem tud belenyúlni a webáruház kódjába, az online marketingről meg nem is hallott. Ezekből a 20ezer Ft-os webáruházakból a megrendelők 99%-a nem lát egyetlen vevőt sem.
 • Az általunk készített webshopokba tetszőleges számú kategória és termék vihető fel és lehetősége van akciós árak beállítására.
 • Saját domain név a domain név végű email címek állíthatók be.
 • Az adminisztrációs felületen egyszerűen kezelhetők a termékek, rendelések, egyszerű tömeges termékfeltöltés az árukereső oldalakhoz (arukereso.hu, argep.hu, olcsobbat.hu).
 • Termékek sorba rendezhetők név, ár és népszerűség szerint.
 • Keresés funkció a termékek között név vagy cikkszám alapján.
 • Az Ön által megadott szállítási és fizetési módokkal készítjük el a webáruházat, amely később módosítható.

Nézze meg referenciamunkáink, melyek között olyan is található, amely a nulláról indult és mára az éves forgalma a 10millió Ft-ot is meghaladja.

Szeretné kipróbálni webáruházunk, tesztelni annak adminisztrátori felületét?

 • A Kapcsolat gombra kattintva küldje el email címét és mi elküldjük jelszavát és demo webáruházunk elérhetőségét.
 • A webáruházban már létre hoztunk néhány kategóriát és fel van töltve néhány termék, de Ön is bátran próbálkozzon, töltsön fel újabbakat, módosítsa, törölje azokat.
 • Amennyiben tetszik a webáruház egyszerű kezelhetősége, később elkészítjük a webáruház egyedi designját.
 • Bemutatjuk a webáruház kezelését, a kategóriák, termékek feltöltését, a rendelések nyilvántartását, néhány példával illusztrálva.

Kapcsolat